Förste turen

Det är alltid spånnande med något nytt. Vi köpte vår husbil i Mantorp. Vi bor i Åsa Halland. När vi hade hämtat husbilen tänkte vi göra en tur till Kalmar och hälsa på vänner.

Kabe TM 700G

Kabe TM 700G

Åka bil gick ju inte, det fick bli tåg. På perongen stod en blårorkester och spelade, snacka om väkomnande.

 

Orkester

Bokade tågresan på nätet, det fick bli det billigaste alternativet. Packat ocjh klart. Det fordrades en del grejor att ta med oss till den "nya"

husbilen på resan till Mantorp. Vi skulle ju bädda bl.a. i vår nyköpta husbil. Det blev några väskor.

Kosta

Glasblåsare i Kosta

Det blev 4 byten. Så är det när det är billigt. Men det var ju en resa enkel väg.

Lång Jan Öland

Långe Jan på Ölands södra udde.

Vid ett snabbstop nära husbilaffären kunde vi fylla på vatten. Försäljare hade visat på tre ventilen som vi var tvugna att stänga innan vi fyllde på vatten. Två ventiler i en lite lucka där toalettkasetten sitter och en vid Alde-pannan.

Hotell Öland

Här lagar kocken Karin Fransson mat.

Glada i den "nya" husbilen fyllde på på vatten. Efter stund upptäckte vi en stor pölvatten under bilen. Det forsade ut vatten mitt under den. Tillbaka till försäljaren som nog glömt att upplysa om att det fanns en ventill till den som sitter inne i husbilen under sättet vid färskvattentanken.

Öland

Ölands keramik

Så iväg mot Småland. När vi sätter på "radion" som försäljare satt in så har den GPS, Handsfree bl.a. Det är en Kenwood. Vi har sedan sett att den inte är helt billig. Men den fordrar flera knapptryckningar för att ställa in.

Tranor Hornborgarsjön
 
Tranor Hornborgarsjön
Allt frid och fröjd, solen sken och det var finnt väder. Snart skulle vi stanna och fika lite. Försäljare hade talat om hur man sätter på gasolen och hur spisen fungerar. Det såg lätt ut när han berättade. Det är ju inte bara ett det är minst två när man köper husbil. Tranor vid Hornborgarsjön.
Bua Hamn Halland
 
Bua Hamn Halland
Bua Hamn. En fin ställplats när Varberg. Ja, nu skulle vi ju fika, sätta på gasolen och spisen. Vred på ratten för gasolen, försökte sätta på spisen. Men ingen låga tändes. Det fick bli vatten till bullarna.
Smögen Västkusten Göteborg Smögen
Vid ett annat till fälle. Vi fyllde vatten, allt verkade OK. När vi sedan stannade för rast såg vi vatten under bilen. Vad nu då? Vi hade glömt att stänga ventilen som sitter inne i luckan där Alde-pannan sitter. Nu hade vi kvar ca 25% av färskvattenmängden. Vi har tvättat och vaxar husbilen. Men det berättar vi vid ett annat tillfälle.