Husbilen - Beredd för vintern.

Vi använder husbilen även under vintern. Vi har sommarstuga utanför Umeå. Att fira jul där är möjligt med husbilen. Vi kanske sticker iväg och åker skidor någonstans.

Kabe TM 700G

Vi har dubbfria vinterdäck på vår husbil. Det ger oss möjlighet att köra i t ex Tyskland under vintern. Vissa delar av Göteborg får man inte köra med dubbar. Är det halt får man köra lite försiktigare.

När vi inte använder den, det kan vara att den står några dagar, tömmer vi grå- och färskvatten tanken. Toalettkasetten tömmer vi också och gör den färdig för en ny resa. Gasolen är naturligtvis avstängd och blilen står ansluten till 230 V. Vi håller 10 grader inne i husbilen.

Nu kommer vi inte att använda den under november och december. Så här gör vi:

  • Frostskyddsväska har fyllts på i behållare för vindrutetorkarna.
  • Sängklader har vi tagit in i bostaden
  • En del kläder blir kvar i bilen men luckorna till klädskåpen får stå öppna.
  • Strumpor fyllda med kattsand har vi lagt framme på instrumetbrädan.
  • Mat har vi tagit in men kryddor, kaffe och torrvaror får vara kvar i husbilen.

På Biltema har vi köpt en Utvändig isolermatta.

Kabe TM 700G Biltema Utvändig isolermatta

Lätt att sätta på trots att ingen bruksanvisning följde med. Man klämmer den övre delen i bildörren. Den nedre delen fästs med kardborreband till den över delen. Passformen var mycket bra. Eftersom vi har värme i husbilen, när vi inte använder den, känns detta täcke bra.

Kabe TM 700G Biltema Utvändig isolermatta

Vi sätter även på ett husbilsöverdrag. Vårt är från wecamp. Det fungerar bra. Någorlunda lätt att sätta på och ta av när vi ska använda husbilen. På taket lägger vi frigolitblock(cellplastisolering). Dessa isolerar lite och gör att luft kan cirkulera.

Kabe TM 700G Frigolit

Det är ett litet äventyr att lägga på husbilsöverdraget. När man inte använder det förvaras det i en bra påse. Men vad är ut och in. Vad är fram och bak? Glömt allt från förra året. Fästena för banden ska vara på utsidan och de vita stripsen vid taket också.

Vi började med att dra upp hela överdraget på taket i rätt rikting. Sedan får man försöka få ner det på sidorna Så småningom blir det som på bilden. Banden får man försöka få under bilen på ett bra sätt. Det ser lite säckigt ut där fram. Vi tror att samma storlek ska också passa en helintegrerad husbil.

Nu kan det få bli vinter och snön komma!